Dieta Bez Glutenu

Czy jesteś osobą, która nie chce lub nie może spożywać produktów zawierających gluten?

Proponujemy Dietę Bez Glutenu, w ramach, której zapewnimy Ci smaczne i zdrowe posiłki, w których nie brakuje pomysłowości. Korzystamy z bogactwa wszystkich grup spożywczych z wyłączeniem zbóż, które zawierają gluten. Proponowana dieta zakłada, tak skomponowane posiłki aby uniknąć poczucia, że musisz z czegoś rezygnować.

Dietę Bez Glutenu przygotowujemy w 5 wariantach: 1200 kcal, 1500 kcal, 1800 kcal, 2000 kcal, 2500 kcal

Jeśli nie masz pewności jaką opcję kaloryczności wybrać, skontaktuj się z nami – chętnie Ci doradzimy!


Dbamy o najwyższe standardy higieny tak aby każdy był bezpieczny.

Śniadanie
Rollsy jajeczne z szynką drobiową, szpinakiem, kozim serem i warzywami
II Śniadanie
Koktajl melonowy z gruszką i migdałami
Obiad
Ratatouille z kurczakiem, warzywami i makaronem pełnoziarnistym
Podwieczorek
Domowe batony z bakaliami i orzechami
Kolacja
Sałatka z pieczonej dyni. szpinaku, kaszy gryczanej i sera feta

Śniadanie
Domowa granola z serkiem wiejskim
II Śniadanie
Zimowe caprese z buraka, awokado i koziego sera
Obiad
Potrawka z kaczki z warzywami i ryżem basmati
Podwieczorek
Fit tiramisu
Kolacja
Makaron ryżowy z kurczakiem, warzywami i sosem jogurtowym

Śniadanie
Pełnoziarniste naleśniki z musem mandarynkowym i twarożkiem
II Śniadanie
Zielona sałatka z pomarańczą i prażonymi pestkami słonecznika
Obiad
Pieczony indyk z dzikim ryżem podanym na słodko
Podwieczorek
Zupa z pieczonej papryki i soczewicy
Kolacja
Grillowane warzywa z wędzoną makrelą, marynowanym burakiem i pesto z rukoli

Śniadanie
Pasta oliwkowa z pieczoną polędwiczką
II Śniadanie
Koktajl Mango Lassi
Obiad
Stek z kalafiora z kurczakiem i białą kaszą gryczaną
Podwieczorek
Muffiny marchewkowe z prażonymi migdałami
Kolacja
Pelnoziarnista tart ze szpinakiem, porem, szynką drobiową i serem feta

Śniadanie
Pancakes z egzotycznymi owocami
II Śniadanie
Pancakes z egzotycznymi owocami
Obiad
Łosoś w migdałach z ryżem jaśminowym
Podwieczorek
Krem z buraków i batata
Kolacja
FIT Tortilla z sosem kaparowym, kurczakiem i warzywami

Śniadanie
Pasta twarogowa ze szprotkami i szczypiorkiem
II Śniadanie
Zielone rollsy z twarożkowym nadzieniem, suszoną śliwką i miętą
Obiad
Indyk ze świeżym rozmarynem, pak choi i kaszą gryczaną
Podwieczorek
Fasolowe brownie
Kolacja
Sałatka na bazie zielonej soczewicy z awokado i jajkiem

Śniadanie
Owsianka z mlekiem kokosowym i mango
II Śniadanie
Mini pizza na cukinii z mozzarellą i pomidorem
Obiad
Zapiekanka z kaszy jaglanej z kurczakiem i warzywami
Podwieczorek
Zupa krem z białych warzyw
Kolacja
Ouinoa zapiekana ze świeżymi ziołami i serem feta
Masz pytania ?

Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości dotyczące wyboru kaloryczności, zachęcamy do kontaktu z naszym doświadczonym Dietetykiem w Warszawie, który chętnie udzieli niezbędnych informacji

Kontakt

Polityka prywatności

ul. Afrykańska 16/9,
03-966 Warszawa

Konsultanci: Aleksandra Łuczywek
(rejon Mokotów) tel.: 519 805 500
Godziny pracy

Lokalizacja